Kam skirtas seminaras?

  • Norintiems kurti brandžius santykius;
  • Norintiems nustoti rinktis netinkamus partnerius;
  • Norintiems išspręsti konfliktus šeimoje.

 

Galbūt esate girdėję, kas yra tėvų elgesio modeliai? 

Tai yra principai, kuriuos mes atsinešame iš tėvų santykių į savuosius. Dažnai jie veikia automatiškai ir pasąmoningai, todėl mums sunku suprasti kodėl taip elgiamės. 

Dažna situacija. Pora susipyksta. Emocijoms nuslūgus, galvojame, kad galėjome pasielgti visai kitaip. Labai dažnai atsinešame ne konstruktyvius, o manipuliacinius modelius. Santykiuose galime demonstruoti nepasitenkinimą, o atvirai pasikalbėti yra sunku.  

Dar, tėvų elgesio modeliai turi didelę įtaką kokius mes partnerius renkamės. Gali būti, kad renkamės jau trečią partnerį ir vis užlipame ant tų pačių grėblių. Tai irgi dažnai yra tėvų elgesio modelių įtaka. 

Kaip tai keisti?

Norint keisti esamą situaciją svarbu suprasti esamus tėvų elgesio modelius. Juos suvokę galime kurti naujus. Tai darysime ne racionalaus proto dėka, nes racionaliai tai sunku suprasti. Todėl darysime iš žmonių skulptūras. Seminaro metu turėsime galimybę pamatyti savo santykius iš šalies. Pamatysime kas trukdo, o tada pereisime prie pokyčių. Kursime norimus santykių modelius. 

Seminaras vyks rusų kalba su vertimu į lietuvių kalbą. Vedėjai Olegas Lapinas ir svečias iš Lvovo art terapijos psichoterapeutė, dailininkė Olga Šyšunova. 

Ką darysime?
Naudosime šeimos terapijos pradininkės Virginia Satir sukurtą skulptūros metodą. Visi pabūsime skulptūromis ir leisime sau ir kitiems pamatyti ir pajausti elgesio modelius.
Pamatę ir supratę juos, galėsime formuoti naujus, norimus elgesio modelius.

Seminaras įvyks pirmadienį, rugpjūčio 5 d. nuo 16 iki 21.30 Vilniuje, Basanavičiaus g.
Kaina 45 eurai.

Daugiau informacijos lietuvių kalba +37066654548 arba el. paštu [email protected]